tirsdag 29. juni 2010

Kompis har blitt verdensvinner!!!

Begivenheten fant sted i Herning, Danmark
 26. juni 2010
Han har nå tittelen:

N UCH NV-09 WW-10 Bikkjulf’s Kompis

 

 

tirsdag 22. juni 2010

Vann og apportprøve i Meråker 19. pg 20 juni.

Da har vi deltatt på den årlige prøven til NVK Sør-Trøndelag. Det som var litt utenom det vanlige var et utrolig dårlig vær! Men det var oppholdsvær i mellom haglebygene, og det var vi glade for. Litt opphold mellom regnbygene var det også, men det høres ikke riktig like dramatisk ut... ;-). Fra "gjengen vår" deltok Geir Sve med Tareskogens Isi og Kvitsteindalens C-Ani. Og så var det Steinar og Lindis, og vi hadde med Kompis og Balder. Bare Kompis stilte på prøven, Balder var bare med til pynt..
Vi fikk overnatte i et hus i Meråker, leid av jaktlaget til Einar Malm. Et stort hus rom rommet mye folk og en stor flokk hunder. Åtte hunder løpende løs på et (inngjerdet, det er båndtvang) jorde er et nydelig syn :-). Einar laget på lørdag en meget god gryte som smakte fortreffelig. Takk til Einar for det.
Resultatet fra prøven ble som følger:

Lørdag: Isi 3pr UK, Kompis 2pr AK.
Søndag: Isi 2pr UK, Ani 3pr AK, Kompis 2pr AK.
Veldig fornøyd med Isi som gikk til premie begge dager. Geir har jobbet godt med henne og det har gitt resultat. Gratulerer!
Litt stang ut for Steinar og Kompis som håpet på en 1pr. Bedre lykke neste gang.

Det er trivelig på slike prøver, trivelige folk med sammenfallende interesser og mye flinke hunder å se. Vil fremheve en ekvipasje som bestod av en kleiner munsrerlander ved navn Hauken og hans fører Oddrun. De klarte å få full skår begge dagene. Og det var deres første starter i AK. Er bare helt imponert! Gratulerer begge til begge to.

Premierte unghunder på søndag.

Fra søndag. Oddrun og Hauken gratuleres av dommeren.

Lørdagens premierte med dagens dommer.

Kompis og Steinar. To forskeligge fokus..

fredag 4. juni 2010

Referat fra Sølvhundutstillinga.

Nordenfjelske fuglehundklubb arr. hvert år en fuglehundutstilling som har fått navnet Sølvhundutstillingen. Det gjeve med denne utstillingen er en engelsk setter i sølv som deles ut til den peneste jaktpremierte fuglehunden på utstillingen. Steinar har så lyst på engelsk setter, så også i år stilte vi får om mulig... ja dere vet, den engelske setteren. Den ble ikke i vårt eie i år heller. De har også en likedan premie på en jaktprøve, så Steinar får prøve på den. Man må jo ha mål med det man driver med ;-)
Hva ble vårt resultat? Det ble som følger:
Tareskogens: Isi 1.pr Hun har litt lyse øyne og er litt lett i kroppen enda. Men det er noe som retter seg etter hvert som hun blir større. (Steinar stilte henne, da familien Sve/Rylander var opptatt med konfirmasjon.)
Bikkjulf's Kompis: BIM (best i motsatt kjønn)
Og hvem ble best i rasen, den peneste av alle strihårene? -Det ble Tareskogens Liliedugg :-)
http://www.nordenfjeldskefk.no/sider/tekst.asp?side=233
Det er lagt ut bilder fra utstillinga på linken ovenfor. Det er et bilde av oss der, og det som vises på bildet er at jeg måtte forklare Steinar at det var Liliedugg med meg som handler som ble best i rasen og ikke Kompis. Til stor fornøyelse for de som sto på sidelinjen :-)