mandag 11. april 2011

Fin helg for Kennel Tareskogen i Storlidalen :-)

Helga 9-10 april var det klart for jaktprøve i Storlidalen, som ligger i nærheten av Oppdal.

Vi hadde for anledningen leid et hus til overnatting. Plass til mange var det, og mange ble vi. I alt ti tobente, og ni firbente. Fred og fordragelighet som ventet.
Kompis kunne kose seg med at hele fem av hans barn var der. Vi hadde med Liliedugg, Geir med Isi, Bjørn Ove med Lone, Lars med Tang, og Terje med Jago. Tang var den eneste av de som ikke fikk prøve seg på jaktprøven. Han er ikke helt ”klar” enda.
Men ”klar” det er så absolutt Jago. Fysisk godt trent av Terje, dressur og tamfugl og noe rypetrent av Heidi, og den siste treningen av Lars. Terje og Lars var også på jakt med han i høst. Meget godt utgangspunkt.
Det var Lars som var fører på jaktprøven. Lørdag gikk han meget godt, med to muligheter på fugl som dessverre ikke ga noe tellende resultat. Tallkarakteren han fikk var: 6-6-6-4-4-4. Maks skår med andre ord. Sjelden å se, så derfor gledelig lesning. Men premie ble det da ikke. Søndagen var det ny mulighet. Da med et tyngre føre på grunn av nattens regn. Som vi fryktet klarte Jago ikke å opprettholde det gnistrende søket sitt på søndag. Men et komplett og vakkert fuglearbeide ga han en vel fortjent 2UK. Gratulere til alle de involverte!
Steinar og Liliedugg fikk på lørdag en god 2UK igjen, og fører var fornøyd.
Lone og Isi lyktes dessverre ikke på prøven. Men av det de har vist oss så er det håp for jentene. Lykke til videre gutter!
Huset skaffet seg i løpet av helga flere premier. Nina Rossen med Sør Holleias Dtf Pia fikk en 3AK. Geir Henning Strøm med Vessingslias Tuva, tilhørende Trygve og Anne Kristin Vevang, fikk en 1AK, og dermed klar for VK. Med flotte utstillingsresultater på forhånd ble hun også utstillingschampion Gratulerer alle!
Og Kompis? Ørebetennelse som gjorde til at Steinar avsluttet han på lørdag, og han fikk hjemmedag med meg og gnagsårene mine på søndag.
Takk for en trivelig og begivenhetsrik helg folkens :-)
Noen av de premierte:
Nina med Pia, Steinar med Liliedugg, Terje og Lars med Jago.

Det dreide seg ikke bare om hund. Mat å drikke måtte vi ha. Lars stillte med ass. typer skogsfugl og var kokk, med god hjelp av resten av guttene.

Det ble måltidet sitt det :-). Alle ti ble mette og fornøyde.


Lars hadde med seg sine to sønner oppover. Jørund hadde leksedag, og Kompis sykedag. Her har de en pause med lett underholdning på pc'n.

De som ble sendt tidlig hjem fra fjellet måtte ta et tak med rengjøring. Vi har et håp om å få leie huset til neste år også, så her blir det gjort grundig arbeide.