søndag 29. april 2012

2AK til Tareskogens Jago igjen :-)

Lars stilte Jago for Heidi og Terje i går på Saltfjellet i og de innkasserte en 2AK igjen. En missbruk av fugl og litt smårusk gjorde at dommeren valgte å trekke en premiegrad fra den perfekte førstepremien. Gratulerer til alle fire :-)

Tareskogens Jago. Foto: Huuse


mandag 23. april 2012

1AK også til Tareskogens Isi :-)

Denne helgen var det Tareskogens Isi sin tur til å gjøre heder og ære på oss med en meget solid 1.AK på Saltfjellet lørdag 21 april. Søndag var hun også i støtet, men ble dessverre litt for urolig i sitt tredje fuglearbeid for dagen. Likevel en meget solid innsats, og med litt finpussing på fuglearbeidene, kan hun bli en lei nøtt for mange i VK til høsten. Gratulerer masse til Geir og Siw for en herlig prestasjon :-)

søndag 15. april 2012

2.AK til Tareskogens Isi på hennes første start i AK :-), og 2 x 2.AK til Tareskogens Jago i helga :-)

Den var en god helg for Tareskogenhundene denne helga på Dovreprøven. Lørdag stillte Geir med Isi og Terje med Jago. Gleden var stor da begge kunne melde om hver sin 2.AK premie. Dette var Isi sin første start i AK og vi gratulerer på det varmeste :-)
Søndag skulle de begge stille på nytt, og vi fikk tidlig en telefon fra Geir om at de var ferdig bedømt for dagen. Det hadde gått bra helt til gode Isi ble for urolig i fugl. Nære på, med Geir er ved godt mot og gleder seg til høsten :-)
Jago fikk seg nok en 2.AK idag. 6 i jaktlyst og hendelig omtale. Misbrukte sjanser og noe rusk i revieringen gjorde at det ble "bare" 2.
De største gratulasjoner til hundene og deres eiere :-)

Geir og Isi. Foto: Siw Rylander

torsdag 5. april 2012

INT N UCH N J(K)CH NV-09 WW-10 Bikjulf's Kompis venter valper med Taiga.

Taiga er en voksen tispe på sju år, og det er hennes første valpekull. Hun var her noen dager under paringen, og det var en veldig trivelig hund å ha i hus. Rolig lydløs. Ute var hun lydhør og lydig. 
Av utseende er hun en ganske stor tispe, lett i kroppen, med en veldig god og tett pels. Litt distingvert har hun blitt, og det bæres med verdighet. Hun har gode bevegelser, og "står godt på beina sine".
Far er N UCH Seiter, Godt kjent hund for oss trøndere, som har markert seg både på jaktprøver og utstilling
Mor er Villmarkens Riba. Taigas eieres første strihår, en god jakthund, og da de skulle utvide flokken ble Taiga resultatet. Og nå er det Taiga som fører sine gener videre til deres neste jakthund. 
Vi gleder oss til disse valpene kommer. Hun bor i Buvika som ligger i samme kommune som vi bor i så disse får vi mulighet til å følge med i valpebingen. 

Eierne er Torstein Bredesen tlf. 901 60 005, og Karin Moksnes, og bor på Lereggen i Buvika.

Her er deres egen beskrivelse av Taiga:
For oss er Taiga en god turkamerat og jakthund. Hun brukes både til jakt på høyfjell og i skogen. I fjellet går hun forholdsvis stort og er det lite ryper å finne, går hun enda større. I skogen distanserer Taiga seg slik at hun holder god kontakt. På sommeren kløver vi fjellturer og på vinteren snørekjører vi med henne. Hun har ved flere anledninger stått i spann sammen med mange Alaska Huskyer. Taiga er rolig og omgjengelig sammen med andre hunder, voksne og barn. Med andre ord er hun en allsidig, tålmodig og trivelig hund. 

Taiga avanserer på rype. Fører og eier  Torstein. Foto Katrin Moksnes

Fra trening på rype. Foto Katrin Moksnes


Distingvert og vakker, Kompis er vel enig :-)




"Er det mulig å få litt privatliv her!" 

søndag 1. april 2012

2AK til Tareskogens Jago :-)

Gratulerer til Heidi og Terje med 2AK på Jago 25 mars i Sjoadalen. Denne gangen var det Terje som var fører. Stolt av dere :-)