søndag 17. mars 2013

3.VK kval og 3.VK finale til Tareskogens Isi på Ørskogfjellet!


Det er så utrolig gøy å kunne gratulere Geir Sve med dette flotte resultatet!
Lørdag: "Isi fikk sin første VK premie i dag! Først et komplett fuglearbeid hvor dommeren beklageligvis ikke så fugl, deretter ett nytt fuglearbeid uten reis i samme slippet. 3VK og if dommeren en apport med en særdeles pen avlevering. ( vi har forresten aldri appotert rype i fjellet før, tjihi :-)) Finale venter på oss i morgen :-)" (Geir)
Søndag: "3.VK  finale! Isi, Stian og jeg hadde nok en fin dag på Ørskogfjellet. Et litt tungt tredjeslipp vippa oss ned fra andreplass men storfornøyd er vi allikevel  3.VK  kvalik og 3.VK  finale ble helgas resultat :-) " (Geir)

Jeg (Lindis) satt sammen med Siw og fulgte med på den utrolige spennende finalen på nettet. Steinar stakk til fjells og trente hund, men ble oppdatert pr sms. Det gikk med en god del kaffe iløpet av den tiden prøven varte. Isi startet førsteslippet sitt med et fuglearbeide uten reis, og gikk godt. Da resultatene etterhvert tikket inn om fuglearbeider, misbruk av sjanser på fugl, og hunder som ble avsluttet av forskjellige årsaker, økte spenningsnivået i heimen. Men Isi dummet seg ikke ut hverken i andre eller tredje slippet, så gleden var stor når vi fikk konstatert at en 3.VK finale var i boks!

Vi gratulerer så mye til Siw, Geir og Isi!

:-) :-)
Foto: Stian Sve

fredag 15. mars 2013

1.AK til Tareskogens Jago og Terje Huuse.

Vi var en hel liten forsamling som møttes på Smøla fredag (8.mars). Innkvarteringen var på ett nytt bekjentskap,  Betten Rorbuer. Sørfra kom Sigrid Aase, Terje Huuse og Tareskogens Jago. Fra Molde kom Lars Østlie og Randi med Tareskogens Tang og Randi sin engelske setter Gia. Lørdag kom også Lars sin sønn Ingar. Fra Fosen kom Kristin Grøttan med gordon setteren Resdalens Alfa til forloveden. Fra Trondheim, Geir Henning Strøm med Vessinglias Tuva til Kristin og Trygve Vevang. Mannsterk fra Viggja, Geir Sve med Tareskogens Isi, og unghunden Gromliens Du Milde Måne. Steinar og jeg, Lindis, hadde med oss Kompis, Aqua og Liliedugg. Fin gjeng :-)
Lørdag gikk Terje og Jago, Geir og Isi, i VK. Det blie ingen premier på noen i partiet, men en trøst er det at Jago ble rangert som beste søker hele dagen. Isi gjorde en god figur hun også, så de fikk bekreftet at de begge har noe å gjøre i konkurranseklassen.
Men Kompis, han fikk premie. 2.AK på han :-). Men det er 1.AK han jakter på da VK billetten hans er gått ut. Gratulerer til Kompis og Steinar!
Om kvelden ble det fellesmiddag med storfugl på menyen, og Lars som kokk. En del av høstens høsting skulle nytes :-) Herremåltid.
Søndag var Terje og Jago sin store dag. Et godt søk og et vakkert fuglearbeide gav de to en vel fortjent 1.AK. Den gjeveste premien da hunden må gå omtrent lytefritt i 60 minutter og ha minst et komplett fuglearbeide. Gratulerer så mye til eierne Heidi og Terje Huuse! Og en stor gratulasjon til Tareskogens Jago som vi oppdrettere er så stolte av!
Premie ble det også til Geir og Måne. 2.UK og vi gratulerer!
                                        Takker alle for en uforglemmelig helg folk og hunder :-)

 Første slipp er ferdig for Geir og Isi.

 Ja til et fargerikt fellesskap. Jago kledelig i forgrunnen.

Turistene i VK,  Innehaveren av Kennel Bikkjulf, Sigrid Aase og Lindis. Sigrid fikk låne Jago mens Terje fikk hånd om fotoapparatet mitt. Jeg hadde med Aqua.

Geir Henning og Tuva.

 Terje og Jago. Et godt team.

Familiebilde. Steinar med Liliedugg, Aqua og Kompis. Terje med Jago og har her endelig fått bekreftet at 1.AK var i boks. 


torsdag 14. mars 2013

Biffy har dessverre mistet valpene sine.

Fikk dessverre denne oppdateringen fra Mali på søndag:
Vært hos vet med Biffy i dag, og hun har dessverre fått åpen livmorbetennelse og har abortert valpene. Kunne ta røntgen etter 50 dager for å se om noen av de kan ha overlevd men vet var ikke optimistisk. Vet ikke riktig hva som skjer nå annet enn at dette var skikkelig trist og leit. 

Skikkelig trist og leit var det for Mali, alle de håpefulle valpekjøperne, og for oss som har blitt så begeistret for både Mali og Biffy.

Onsdag:
Livmoroperasjonen i dag var heldigvis vellykket. Dette var nok det riktige og det beste å gjøre. Nå venter 12 dager i fullstendig ro, og masse kos :)



God bedring Biffy.
Foto: Mali Nordvang Rundfloen