torsdag 5. april 2012

INT N UCH N J(K)CH NV-09 WW-10 Bikjulf's Kompis venter valper med Taiga.

Taiga er en voksen tispe på sju år, og det er hennes første valpekull. Hun var her noen dager under paringen, og det var en veldig trivelig hund å ha i hus. Rolig lydløs. Ute var hun lydhør og lydig. 
Av utseende er hun en ganske stor tispe, lett i kroppen, med en veldig god og tett pels. Litt distingvert har hun blitt, og det bæres med verdighet. Hun har gode bevegelser, og "står godt på beina sine".
Far er N UCH Seiter, Godt kjent hund for oss trøndere, som har markert seg både på jaktprøver og utstilling
Mor er Villmarkens Riba. Taigas eieres første strihår, en god jakthund, og da de skulle utvide flokken ble Taiga resultatet. Og nå er det Taiga som fører sine gener videre til deres neste jakthund. 
Vi gleder oss til disse valpene kommer. Hun bor i Buvika som ligger i samme kommune som vi bor i så disse får vi mulighet til å følge med i valpebingen. 

Eierne er Torstein Bredesen tlf. 901 60 005, og Karin Moksnes, og bor på Lereggen i Buvika.

Her er deres egen beskrivelse av Taiga:
For oss er Taiga en god turkamerat og jakthund. Hun brukes både til jakt på høyfjell og i skogen. I fjellet går hun forholdsvis stort og er det lite ryper å finne, går hun enda større. I skogen distanserer Taiga seg slik at hun holder god kontakt. På sommeren kløver vi fjellturer og på vinteren snørekjører vi med henne. Hun har ved flere anledninger stått i spann sammen med mange Alaska Huskyer. Taiga er rolig og omgjengelig sammen med andre hunder, voksne og barn. Med andre ord er hun en allsidig, tålmodig og trivelig hund. 

Taiga avanserer på rype. Fører og eier  Torstein. Foto Katrin Moksnes

Fra trening på rype. Foto Katrin Moksnes


Distingvert og vakker, Kompis er vel enig :-)




"Er det mulig å få litt privatliv her!" 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar