tirsdag 17. november 2015

En kjempe er gått bort. INT N UCH N J(K)CH N JCH NV-09 WW-10 Bikkjulf's Kompis jakter nå på de evige jaktmarker.

Da var dagen kommet. Den dagen da kjære Kompis dro til de evige jaktmarker for å jakte der til evig tid. En trist dag for oss og Lars Østlie. Men alt har sin ende.
Kompis kom til oss når han var to og et halvt år gammel. Vi fikk hente han for å se om han var en duganes hund til å bli far til valpene til vår Gullbringens Aqua Vita. Han fikk bli med på jakt, fikk være med på alle husets aktiviteter, og besto prøven med glans. Da vi fikk tilbud i fra Lars om vi kunne tenke oss å ha han boende på heltid, takket og bukket vi ja. Han var så trivelig å ha i hus at det var ikke noe tvil om det svaret. Aqua trivdes også godt med å ha han som samboer, og da de to fikk 10 flotte valper var lykken stor hos Kennel Tareskogen.
Sorgen er stor i dag, men når jeg sitter her å skriver nå er jeg glad for alle de gode minnene vi har etter han. Han var en meget spesiell hund, og ikke bare for oss men også for mange av de som møtte han her, jakt, jaktprøver, og små og store arrangementer. Han var så trygg på seg selv, at  det ble ikke noen krøll med andre hannhunder.
Som jakthund var han innehaver av en stor porsjon jaktvett. Resulterte i mang en tiurmiddag. Rapporterte både spontant og på innkalling. Gjette fugl mot jeger, og skapte med det mange gode skytesituasjoner. Kunne også komme med elg, men forsto fort at det ikke var like populært.
Han har satt spor etter seg som avlshund. 10 valper hos oss og 30 andre.
Av 40 premierte strihår på NVC cupen i år er 12 stk etter denne Kompis og Aqua, i første og andre ledd. 7 av de med VK premier eller 1 premier.
Kompis ble ni og et halvt år gammel. I de siste at og et halvt året av sitt liv var Kompis tilbake til Lars, og levde livets glade dager som jakthund og kompis. En flott avslutting på en jegerhund sitt liv.

Vi vil takke deg så ydmykt Kompis for at du har vært så god og trivelig en hund. En hund som vil bli med i historiene rundt bålet i lang tid fremover .




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar