mandag 18. februar 2013

Tareskogens Liliedugg og S N UCH S JCH Speldammens Stiff


Vi planlegger nytt valpekull i løpet av våren 2013.

Tareskogens Liliedugg NO51648/09 
(NV-06-09 Gullbringens Aqua Vita – INT N UCH NV-09 WW-10 N J(K)CH Bikkjulf`s Kompis) er en svartskimmel, relativt lita tispe. Hun er fullcertet på utstilling og har også CACIB. Hun har 2xuk som beste jaktprøveresultater. Lilie er en hund som ikke trives spesielt godt i prøvesammenheng, og ikke klarer å få ut potensialet sitt der. Derfor er hun heller ikke stilt mye.
Hun er derimot en meget god jakthund, og på jakt har hun vanligvis førstepremiekvalitet på søket sitt, både på skogen og i fjellet. Men det aller beste med henne er fuglearbeidene. De er meget presise og djerve, noe som gjør jobben for skytteren enkel. Hun gjør svært sjelden feil i fugl, støkker sjelden og står nesten aldri tomt. Hun jakter veldig bevisst og konsentrert, noe som gjør henne til en god viltfinner.

S N UCH S JCH Speldammens Stiff S21095/2007 
(S JCH S UCH Mogops Kana – DK BCH DK S JCH Krageborg Uniqe) er en brunskimmel, middels stor hannhund. Har tre kull fra før, to i Norge og et i Sverige. Disse har gjort det meget bra på jaktprøver og har gode HD-resultater. Stiff er en hannhund med en særdeles god mentalitet, noe som har vært avgjørende får vårt valg. Han er i likhet med Lilie fantastisk presis og djerv i fugl. Han er en habil trekkhund og mangler for øyeblikket bare et cert for å få det svenske trekkhundchampionatet.

Begge hundene har A-hofter, god helse og det er ingen kjente helsemessige problemer.
Forventer valper som blir gode fuglebehandlere med stor arbeidskapasitet og jaktlyst.
Paringen er godkjent av NVK.

Kontakt: Steinar Lund, tlf  478 26 700,  e-post lindispe@online.no


S N UCH S JCH Speldammens Stiff


Gratulerer til Stiff med sitt andre trekkhund-Cert :-)


Tareskogens Liliedugg







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar